Servicii



Estetica dentară


Din dorinta oamenilor de a avea un zambet cat mai aproape de ideal s-a nascut estetica dentara. Estetica dentara se adreseaza pacientilor care-si doresc dinti sanatosi, bine aliniati, de o forma cat mai apropiata de perfectiune, si, nu in ultimul rand, mult mai albi. Din fericire, tehnologia actuala, foarte avansata, ne pune la indemana o gama foarte variata de mijloace, iar noi, echipa specialistii a Cabinetului stomatologic Infinity Dental , va putem ajuta sa dobanditi un zambet spectaculos, mai alb si mult mai tanar, asa cum vi l-ati dorit intotdeauna.

CUM AJUNGEM LA UN ZAMBET SANATOS?

Un zambet cuceritor nu poate fi decat unul foarte stralucitor, de aceea estetica dentara apeleaza la igienista dentara pentru curatenie prin detartraj ultrasonic,
periaj profesional rotativ si indepartarea petelor de pe dinti cu ajutorul unui jet sub presiune de apa si particule abrazive de bicarbonat.
Dar acestea nu sunt suficiente, zambetul devine minunat daca este si foarte alb. Folosind procedee avansate de albire dentara profesionala, in cabinet si la domiciliu, se obtin modificari semnificative ale culorii cu pana la 8 tonuri mai deschisa. Nu va fie teama, nu exista nici un studiu in literatura internationala care sa demonstreze ca albirea dentara ar aduce in vreun fel prejudicii dintilor!

Cum am putea vorbi de un zambet fara cusur daca ar exista cel mai marunt inceput de carie dentara? Bineinteles ca ele trebuie tratate chiar de la debut iar la cabinetul Infinity Dental gasiti materiale compozite fotopolimerizabile de o foarte buna calitate si in toate nuantele coloristice si medici odontologi care rezolva impecabil procesele carioase.

Atunci cand dintii sunt ireversibili compromisi, cand distructia este foarte mare, cand culoarea este cu totul inacceptabila sau forma lasa mult de dorit, ei pot fi imbracati de catre medicul protetician in coroane total fizionomice din portelan cu sau fara suport metalic. Excelenta in materie estetica pentru coroanele dentare este data de lucrarile integral ceramice si de cele realizare pe cape din zircon. Cabinetul Infinity Dental realizeaza cu succes astfel de lucrari inca de la deschiderea sa.

Incongruentele sau spatierile dentare exagerate pot fi rezolvate elegant si cu totul neinvaziv, pana la varste relativ inaintate, apeland la Ortodontie si aparatele ortodontice fixe. Pacientii au o oarecare reticenta fata de acestea datorita aspectului lor oarecum inestetic, insa, ceea ce trebuie stiut este ca la Cabinetul Infinity Dental acestea pot fi realizate cu atasamente ceramice de culoarea dintelui, care le fac mult mai putin vizibile.

In ajutorul Cosmeticii dentare vine o gama larga de proceduri chirurgicale. Pentru pacientii edentati oferim solutii protetice fixe, pe implanturi dentare din titan, realizate de medici chirurgi specializati in implantologie si cu experienta bogata in domeniu.

Atunci cand aspectul gingiei dumneavoastra este nesatisfacator, cand gingiile sunt rosii si inflamate sau inserate la un nivel nefiresc, apelam la specialistii nostri parodontologi care, prin proceduri specifice, medicamentoase si chirurgicale, au solutii pentru cele mai multe dintre probleme.

Astfel, la Cabinetul Infinity Dental din Pitesti, o echipa de medici bine pregatiti si responsabili, mereu cu zambetul pe buze isi dau mana pentru ca zambetul dumneavoastra sa fie minunat, de succes, asa cum vi l-ati dorit mereu.

Igiena dentară


Profilaxia este ramura stomatologiei care se ocupă cu prevenirea apariției problemelor și complicațiilor la nivelul dinților.

Pentru prevenția afecțiunilor dentare se realizează următoarele manopere :

  • Detartraj ultrasonic
  • Periaj profesional
  • Air flow
  • Sigilarea șanțurilor și fosetelor dentatre
  • Fluorizare

Detartrajul ultrasonic realizează îndepărtarea tartrului de la nivelul suprafețelor vizibile ale dinților, prin intermediul vibrațiilor emise de un aparat special creat în acest scop.

Periajul profesional este o măsură preventivă realizată de către medicul stomatolog în cabinet pentru a îndepărta depozitele moi, albicioase existente pe dinți care dacă nu sunt eliminate, în timp se transformă în tartru.

Air flow-ul constă în proiectarea unui jet de microparticule abrazive la nivelul dinților pentru a elimina placa, petele cauzate de nicotină, cafea și alimente colorante.

Sigilarea este o metodă prin care se previne apariția cariilor atât la nivelul dinților temporari (lapte) cât și la cei permanenți. Constă în aplicarea unei rășini compozite transparente sau de culoarea dintelui, la nivelul șanțurilor și gropițelor de pe suprafețele dentare, pentru a preveni apariția cariilor și a facilita igienizarea corectă.

Fluorizarea cuprinde aplicarea unor geluri sau lacuri cu un conținut crescut în fluor direct pe suprafața dinților prin pensulare sau prin intermediul unor gutiere plasate la nivelul arcadelor. Prin absorbția lui în smalț, structura dentară devine mai rezistentă la carie.

Implantologie


Implantologia dentara implica reconstructia cu substituenti naturali sau sintetici a dintilor pierduti din cauza cariilor, accidentarilor, inaintarii in varsta sau bolii parodontale.

Daca doriti sa va recapatati tineretea dentara, implantul este solutia.

Atunci cand este realizat corect, implantul dentar are o rata de succes foarte mare.

Insa este important de stiut ca acest tip de tratament trebuie instituit cat mai repede fata de momentul pierderii dintilor. Odata ce dintele natural este pierdut, osul de care a fost sustinut incepe sa se resoarba. In consecinta, cu cat perioada scursa de la momentul pierderii dintelui este mai mare, cu atat oferta osoasa este mai redusa. Daca insa va aflati in situatia de a fi pierdut un dinte (sau mai multi) cu foarte mult timp in urma, folosirea grefelor osoase si a tesuturilor moi poate compensa pierderea de os.

De ce ar trebui sa alegi implantul dentar:

Dintii vecini nu necesita slefuire
Restaurarea pe baza de implant are un pronostic mai bun decat proteza fixa
Atunci cand iti lipsesc dinti in zonele laterale, implantul reprezinta singura alternativa la protezele mobilizabile
Atunci cand este inserat corect, implantul pastreaza volumul osului inconjurator
Coroanele pe implanturi sunt cele mai apropiate de dintii naturali, asigurand o eficienta masticatorie crescuta
Implantul iti reda confortul psihologic, pentru ca poti in sfarsit sa vorbesti si sa mesteci normal, iar estetica faciala nu-ti este in nici un fel modificata.
Ne mandrim cu faptul ca avem la dispozitie toata aparatura necesara implantologiei moderne, dar credem ca atuurile noastre de baza sunt pregatirea profesionala si experienta, precum si increderea in ceea ce facem.

Albire Dentară


Albirea dintilor este un tratament dentar simplu, non-invaziv folosit pentru a schimba culoarea naturala a smaltului dintilor si este un mod ideal de a spori frumusetea zambetului tau. Exista mai multe metode de albire:

1. Geluri care se aplica in niste forme dentare (numite gutiere de albire) si care se tin in cavitatea bucala timp de cateva nopti.

2. Albiri cu ajutorul unor lampi speciale.

Sistemul Beyond Command este unul dintre cele mai avansate echipamente pentru albirea dentară, firma producătoare fiind lider global în designul şi producţia de aparatură profesională pentru estetica dentară. Având în spate ani de studii şi cercetări, aceste lămpi oferă rezultate excelente şi rapide, în condiţii optime de siguranţă, motiv pentru care Infinity Dental, cea mai prestigioasă revistă de stomatologie din SUA, a acordat note maxime produselor Beyond, în studiile efectuate.

Lampa operează cu o sursă puternică de lumină halogen şi dispune de filtrare şi ventilaţie excelentă, care asigură radiaţii şi căldură zero. Lungimea de undă obţinută este uniformă şi constantă, astfel timpul unui tratament de albire a dinţilor este de numai 30 de minute.

Albirea dinţilor este un procedeu utilizat în estetica dentară, având ca rezultat depigmentarea dentinei, în urma expunerii acesteia la peroxidul de hidrogen activat de lampă. În urma discuţiei cu medicul dentist despre aşteptările dumneavoastră de la acest procedeu, veţi urma un consult stomatologic pentru a putea rezolva orice potenţială problemă dentară, înaintea procesului de albire. Se va înregistra culoarea iniţială a dinţilor, pentru a putea evalua rezultatele tratamentului. Un depărtător flexibil de obraz va fi montat în cavitatea orală, iar ochii vor fi protejaţi cu ochelari speciali. Medicul dentist va aplica o barieră gingivală la baza dinţilor, protejnâd gingia de efectul gelului. Peroxidul de hidrogen va fi aplicat pe faţa externă a dinţilor expuşi, pe ambele arcade. Lampa de albire va fi poziţionată în faţa dumneavoastră, la 5-10 cm de suprafaţa dentară şi va funcţiona pentru 5-8 minute, acest pas repetându-se de până la 3 ori. După terminarea celor 3 cicluri de albire, materialele utilizate vor fi îndepărtate, iar medicul dentist va înregistra din nou culoarea.

Este important sa retineti ca, cu cat dintii dumneavoastra naturali sunt mai deschisi la culoare ( adica mai albi ), cu atat procedeul are mai mari sanse de reusita. Albirea trebuie repetata cel putin odata la 2 ani.

Inainte de albire, la Cabinetul Infinity Dental din Pitesti se efectueaza tratamentul tuturor cariilor si un detartraj profesional.

Parodontologie


Parodontoza este o boală perfidă care nu produce deloc durere și, prin urmare, poate rămâne neobservată pentru o lungă perioadă de timp. Parodontoza reprezintă una din cauzele principale ale pierderii dintilor in intreaga lume! Iar impreună cu dintele, dispare si osul din jurul rădăcinilor. Acest lucru face ca acțiunea corectivă să fie foarte dificilă, deoarece osul este baza pentru implanturi și proteze detașabile.

Inflamația produce descompunerea țesuturilor, putand cauza răni în interiorul gurii. Drept consecinta, bacteriile se acumulează pe suprafața dintelui și afectează oasele și ligamentele care formează dinții. In cadrul acestui proces, rezultă elemente descompuse care sunt eliminate în gură prin buzunarul gingival și sunt înghițite împreună cu saliva. Astfel, bacteriile și toxinele intră în mod continuu în organism.

Parodontoza este diametral opusă unei dureri de dinți. Când un dinte este inflamat, bacteriile cauzează aceleași elemente de descompunere, dar acestea nu se pot elimina prin peretele dintelui, ceea ce creează presiune în interiorul dintelui, si de aici, apare "durerea de dinți". Acest simptom înseamnă că infecția trebuie eliminată la prima ocazie.

Este foarte dificil ca cineva să se obișnuiască cu ideea că o boală dentară nu face rău. Boala parodontozei insă, poate progresa chiar și fără simptomele clasice ale inflamației, ceea ce provoacă chiar mai multă confuzie.

Boala parodontală in lume

In lume, patru din cinci persoane au parodontoză și nici nu-și dau seama ! Aceasta se întâmplă deoarece boala, în stadiul ei incipient, este nedureroasă. Parodontoza nu este numai prima cauză a pierderii dinților din lume, dar oamenii de știință au constatat, de asemenea, că parodontoza este strâns legată de astfel de probleme de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare, pneumonia bacteriană și chiar diabetul. Femeile care sunt însărcinate prezintă, de asemenea, un risc crescut de apariție a parodontozei. In mod asemănător, si fumatul creste riscul de parodontoză.

Endodonție


Pentru a înțelege tratamentul endodontic, trebuie să stiti că in interiorul dintelui, sub smalț și un strat dur numit dentin, este un țesut moale numit pulpă. Pulpa conține vasele de sânge, nervii și țesutul conjunctiv și creează, în timpul dezvoltării dintelui, țesuturile dure din jurul dintelui.

Pulpa se extinde de la coroana dintelui la vârful rădăcinilor, unde se conectează la țesuturile din jurul rădăcinii. Pulpa este importantă în timpul creșterii și dezvoltării unui dinte. Cu toate acestea, odată ce un dinte este complet matur, el poate supraviețui fără pulpă, deoarece dintele continuă să fie hrănit de țesuturile care il înconjoară.

Tratamentul endodontic este necesar atunci când pulpa devine inflamată sau infectată. Inflamația sau infecția pot avea multiple cauze: dezintegrarea profundă, procedurile dentare repetate pe dinte sau o fisură în dinte. În plus, o vătămare a unui dinte poate provoca leziuni ale pulpei, chiar dacă dintele nu are crăpături vizibile. Majoritatea dinților tratați endodontic rezistă atâta timp câți alti dinți naturali.

Urgențele stomatologice si endodonția

Stiați că aproximativ 70% dintre urgențele dentare sunt cauzate de probleme endodontice ? Si aceasta se intâmpla deoarece cele mai frecvente si acute dureri de dinți sunt legate de afectarea pulpei dentare.

O carie netratată duce la afectarea nervului dintelui, cauzând dureri care de multe ori nu cedează cu analgezice uzuale. O dată ajunsi in acest moment, este bine să stiți că pulpa dintelui (nervul) este afectat in mod ireversibil. Sub anestezie locală se procedează pentru extirparea (extragerea nervului). Odată cu îndepărtarea ţesutului afectat, dispare şi durerea. În funcție de situație, canalul se poate obtura definitiv în aceeași sedintă, sau se temporizează prin aplicarea de antibiotic sau de hidroxid de calciu, ori alte substanțe dezinfectante în interiorul canalelor.

Zâmbetul Tău Ne Recomandă!
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți